Nieuws

Pallas Advocaten breidt het team verder uit met arbeidsrechtadvocate Nicky de Groot

dinsdag 11 februari 2020

Met ingang van 1 februari 2020 versterkt Nicky de Groot het team van Pallas Advocaten.

Nicky is in 2011 beëdigd en heeft bij verschillende advocatenkantoren in Amsterdam ervaring in het arbeidsrecht opgedaan. Zij adviseert en procedeert over alle aspecten van het arbeidsrecht. Haar cliënten zijn start-ups, scale-ups, grote ondernemingen, ondernemingsraden, bestuurders en werknemers.

Nicky is lid van de Vereniging Arbeidsrecht Advocaten Nederland (VAAN) en Association International des Jeunes Avocats (AIJA). Zij is Vice-President van AIJA’s Labour Law and Immigration Commission.
 

Pallas Advocaten trekt Hans van Gijzen aan als Of Counsel

maandag 13 januari 2020

Hans van Gijzen is vanaf 1 januari 2020 als Of Counsel verbonden aan Pallas Advocaten.
 

Lees meer

Referenties opvragen en verstrekken

donderdag 19 september 2019

Het opvragen van referenties is een veelgebruikte manier voor een werkgever om nuttige informatie over een sollicitant in te winnen. Behalve dat een werkgever vanuit privacy-rechtelijk perspectief goed in het oog moet houden welke gegevens over de sollicitant hij precies opvraagt, dient hij zich ook bewust te zijn van de mogelijk verstrekkende consequenties, indien verkeerde informatie wordt verschaft of wanneer informatie wordt verschaft terwijl hier geen toestemming voor is gegeven door de sollicitant. Pieter schreef hierover in Loonzaken 2019, nr. 5.

De au pair: onverminderd populair

donderdag 05 september 2019

Hoewel de ervaringen van zowel au pairs als gastgezinnen met het au-pairschap overwegend positief zijn, blijkt uit onderzoek dat het naleven van de regelgeving met betrekking tot het au-pairschap niet altijd goed gebeurd. Hoewel de au-pairregeling sinds 1 juli 2015 is aangescherpt en ook de handhaving door de Inspectie SZW is geïntensiveerd, blijft het in de praktijk nog wel eens misgaan. Hoe zit het ook alweer met de au pair? Michelle schreef hierover in Loonzaken 2019, nr. 5.

Normalisering: nationaal en internationaal

donderdag 18 juli 2019

p 1 januari 2020 treedt de Wet Normalisering Rechtspositie Ambtenaren (WNRA) in werking. Voor ambtenaren die vanaf volgend jaar als gevolg van de WNRA werknemer worden, zullen de arbeidsvoorwaarden gelijk blijven. Op het eerste oog verandert er dus niet zoveel, maar een heel nieuwe set van arbeidsrechtelijke regels zal voor hen gelden, waaronder Europese regelgeving. Michelle schreef hierover in Loonzaken 2019, nr. 4.