Nieuws

Nooit te oud om te leren, het pensioenontslag

dinsdag 25 september 2018

Het klinkt eenvoudig, een oudere werknemer bereikt zijn of haar zogenoemde pensioengerechtigde leeftijd en de werkgever of werknemer wensen om die reden afscheid van elkaar te nemen. Schijn bedriegt echter. Doordat de AOW-leeftijd elk jaar stapsgewijs wordt verhoogd, gecombineerd met de grote wijzigingen in het Nederlandse arbeidsrecht door de komst van de Wet werk en zekerheid (de ‘WWZ’ in 2015), is het pensioenontslag de laatste jaren veel ingewikkelder geworden. Alain en Pieter schreven hier een artikel over op de site van pw.

Pallas zoekt nieuwe advocaat medewerker

maandag 24 september 2018

Wij zoeken leuke en passievolle collega's. Ben jij als arbeidsrechtadvocaat op zoek naar een nieuwe uitdaging en wil je ons team komen versterken? Lees hier verder. 

Arbeidsrecht zit vol verhalen

dinsdag 28 augustus 2018

De advocatuur is professioneler en commerciëler geworden. Wat nooit verandert binnen het arbeidsrecht: het menselijke aspect, de verhalen achter de zaken. Dat maakt het zo’n boeiend vak. Lees hier een interview met Agnieszka in de Mr., een platform voor juristen. 

Pleit beslecht in de RVU-discussie

woensdag 04 juli 2018

De Hoge Raad heeft op 22 juni 2018 een einde gemaakt aan het strenge beoordelingskader van de fiscus met betrekking tot de zogenoemde RVU-boete. Het wordt voor werkgevers vanuit een fiscaal oogpunt weer een stuk aantrekkelijker om de optie van een vrijwillige vertrekregeling aan te bieden tijdens een reorganisatie.

Lees meer

Niche-kantoren hebben 'artificial' toekomst volgens Alain Camonier

donderdag 31 mei 2018

In ‘Legal Business World’ geeft Alain Camonier zijn visie over ‘niche advocatenkantoren’. Dat niche advocatenkantoren bestaansrecht hebben is anno 2018 een feit. Niet alleen in Nederland, maar over de hele wereld zijn niche advocatenkantoren een trend en worden gezien als een serieuze speler binnen de advocatuur. Leest u hier zijn visie.