Nieuws

Ontbijtseminar 6 juni 2019

woensdag 08 mei 2019

Pallas Advocaten organiseert ook dit voorjaar voor haar cliënten en relaties een ontbijtseminar, waarbij u onder het genot van een goed verzorgd ontbijt wordt bijgepraat over de laatste ontwikkelingen in het arbeidsrecht.

Het ontbijtseminar vindt plaats op donderdagochtend 6 juni 2019.

Programma en aanmelden ontbijtseminar

Lees meer

CAO is aan groot onderhoud toe

dinsdag 19 maart 2019

Werk is er voor mensen en niet andersom. De arbeidsmarkt is krap en daarom gaan we in deze aflevering op zoek naar oplossingen voor de vraagstukken waar we in de arbeidsmarkt voor staan. Welke oplossingen kunnen we bedenken om meer mensen sneller en slimmer aan de slag te helpen? Hoe zorgen we dat werk waardevol is voor mensen en de mens centraal staat bij het zoeken en matchen? Deze maand gaan we in gesprek met Alain Camonier, partner bij Pallas Advocaten, namens eelloo is Matthijs Verburg te gast. Centraal staat de toekomst van de CAO. Hoe kun je op nieuwe manieren afspraken maken over arbeidsvoorwaarden? Wie heb je eigenlijk nodig om die afspraken met elkaar in je organisatie te maken?

Beluister het interview met Alain Camonier op People Power Radio met de Podcast!
 

De weg vinden in het internationaal transport

maandag 11 februari 2019

Op Europees niveau bestaan er verschillende regelingen die van toepassing zijn op de internationale transportsector. Het doel van die regelingen is duidelijk: het bevorderen van eerlijke concurrentie in de Europese Unie en het beschermen van de rechten van werknemers die internationaal werken. De toepassing van die Europese regelingen blijkt echter in de praktijk een stuk lastiger. In twee recente arresten heeft de Hoge Raad hier aandacht aan besteed, waarbij ook prejudiciële vragen aan het Europese Hof van Justitie zijn gesteld. Michelle schreef hierover in Loonzaken

Opvolgend werkgeverschap opgehelderd

dinsdag 05 februari 2019

De Hoge Raad heeft recent verduidelijkt hoe de transitievergoeding en opzegtermijn moeten worden berekend indien er sprake is van opvolgend werkgeverschap. Dient de opvolgende werkgever dan uit te gaan van de ingangsdatum van de voorafgaande arbeidsovereenkomst? Marcel schreef hierover in Loonzaken.

Nooit te oud om te leren, het pensioenontslag

dinsdag 25 september 2018

Het klinkt eenvoudig, een oudere werknemer bereikt zijn of haar zogenoemde pensioengerechtigde leeftijd en de werkgever of werknemer wensen om die reden afscheid van elkaar te nemen. Schijn bedriegt echter. Doordat de AOW-leeftijd elk jaar stapsgewijs wordt verhoogd, gecombineerd met de grote wijzigingen in het Nederlandse arbeidsrecht door de komst van de Wet werk en zekerheid (de ‘WWZ’ in 2015), is het pensioenontslag de laatste jaren veel ingewikkelder geworden. Alain en Pieter schreven hier een artikel over op de site van pw.