Nieuws

CAO is aan groot onderhoud toe

dinsdag 19 maart 2019

Werk is er voor mensen en niet andersom. De arbeidsmarkt is krap en daarom gaan we in deze aflevering op zoek naar oplossingen voor de vraagstukken waar we in de arbeidsmarkt voor staan. Welke oplossingen kunnen we bedenken om meer mensen sneller en slimmer aan de slag te helpen? Hoe zorgen we dat werk waardevol is voor mensen en de mens centraal staat bij het zoeken en matchen? Deze maand gaan we in gesprek met Alain Camonier, partner bij Pallas Advocaten, namens eelloo is Matthijs Verburg te gast. Centraal staat de toekomst van de CAO. Hoe kun je op nieuwe manieren afspraken maken over arbeidsvoorwaarden? Wie heb je eigenlijk nodig om die afspraken met elkaar in je organisatie te maken?

Beluister het interview met Alain Camonier op People Power Radio met de Podcast!
 

#GlobalMobilityTalks Lunchbijeenkomst BREXIT

maandag 25 februari 2019

Graag nodigen wij u samen met Boxx global expat solutions en Floreijn Group uit voor de eerste #GlobalMobilityTalks Lunchbijeenkomst. Deze eerste Lunchbijeenkomst staat in het teken van: ‘de personele gevolgen van de Brexit’.

Lees meer

Nooit te oud om te leren, het pensioenontslag

dinsdag 25 september 2018

Het klinkt eenvoudig, een oudere werknemer bereikt zijn of haar zogenoemde pensioengerechtigde leeftijd en de werkgever of werknemer wensen om die reden afscheid van elkaar te nemen. Schijn bedriegt echter. Doordat de AOW-leeftijd elk jaar stapsgewijs wordt verhoogd, gecombineerd met de grote wijzigingen in het Nederlandse arbeidsrecht door de komst van de Wet werk en zekerheid (de ‘WWZ’ in 2015), is het pensioenontslag de laatste jaren veel ingewikkelder geworden. Alain en Pieter schreven hier een artikel over op de site van pw.

Pallas zoekt nieuwe advocaat medewerker

maandag 24 september 2018

Wij zoeken leuke en passievolle collega's. Ben jij als arbeidsrechtadvocaat op zoek naar een nieuwe uitdaging en wil je ons team komen versterken? Lees hier verder. 

Arbeidsrecht zit vol verhalen

dinsdag 28 augustus 2018

De advocatuur is professioneler en commerciëler geworden. Wat nooit verandert binnen het arbeidsrecht: het menselijke aspect, de verhalen achter de zaken. Dat maakt het zo’n boeiend vak. Lees hier een interview met Agnieszka in de Mr., een platform voor juristen.