Nieuws

Pleit beslecht in de RVU-discussie

woensdag 04 juli 2018

De Hoge Raad heeft op 22 juni 2018 een einde gemaakt aan het strenge beoordelingskader van de fiscus met betrekking tot de zogenoemde RVU-boete. Het wordt voor werkgevers vanuit een fiscaal oogpunt weer een stuk aantrekkelijker om de optie van een vrijwillige vertrekregeling aan te bieden tijdens een reorganisatie.

Lees meer

Niche-kantoren hebben 'artificial' toekomst volgens Alain Camonier

donderdag 31 mei 2018

In ‘Legal Business World’ geeft Alain Camonier zijn visie over ‘niche advocatenkantoren’. Dat niche advocatenkantoren bestaansrecht hebben is anno 2018 een feit. Niet alleen in Nederland, maar over de hele wereld zijn niche advocatenkantoren een trend en worden gezien als een serieuze speler binnen de advocatuur. Leest u hier zijn visie.

Pallas ontbijtseminar op 12 april 2018

donderdag 08 maart 2018

Pallas Advocaten organiseert ook dit voorjaar voor haar cliënten en relaties een ontbijtseminar, waarbij u onder het genot van een goed verzorgd ontbijt wordt bijgepraat over de laatste ontwikkelingen in het arbeidsrecht. Het ontbijtseminar vindt plaats op donderdagochtend 12 april 2018.

Billijke vergoeding: einde aan de tombola?

vrijdag 22 december 2017

Indien er sprake is van ernstig verwijtbaar handelen of nalaten van de werkgever kan de rechter bij de beëindiging van de arbeidsovereenkomst naast de transitievergoeding ook een billijke vergoeding toekennen. Recent heeft de Hoge Raad zich uitgelaten over de wijze waarop de hoogte van de billijke vergoeding moet worden vastgesteld. Centraal staat de vraag of (toch) rekening mag worden gehouden met de gevolgen van het ontslag voor de werknemer. Marcel de Vries schreef hierover in Loonzaken 2017, nr 8.

Verlangen naar het verleden of vertrouwen in de toekomst?

donderdag 21 december 2017

Na 225 dagen is dan eindelijk het kabinet Rutte-III geformeerd. Met het op 10 oktober 2017 gepresenteerde regeerakkoord als basis, gaan VVD, CDA, D66 en CU de komende vier jaar met vertrouwen tegemoet. Werken moet lonen en werkgeverschap moet aantrekkelijk zijn is hun devies. Op arbeidsrechtelijk gebied staan er nogal wat veranderingen op stapel. Michelle Maaijen en Pieter de Ruiter schreven hierover in Loonzaken 2017, nr. 8.