Nieuws

Pallas Advocaten trekt Hans van Gijzen aan als Of Counsel

maandag 13 januari 2020

Hans van Gijzen is vanaf 1 januari 2020 als Of Counsel verbonden aan Pallas Advocaten.
 

Lees meer

Referenties opvragen en verstrekken

donderdag 19 september 2019

Het opvragen van referenties is een veelgebruikte manier voor een werkgever om nuttige informatie over een sollicitant in te winnen. Behalve dat een werkgever vanuit privacy-rechtelijk perspectief goed in het oog moet houden welke gegevens over de sollicitant hij precies opvraagt, dient hij zich ook bewust te zijn van de mogelijk verstrekkende consequenties, indien verkeerde informatie wordt verschaft of wanneer informatie wordt verschaft terwijl hier geen toestemming voor is gegeven door de sollicitant. Pieter schreef hierover in Loonzaken 2019, nr. 5.

De au pair: onverminderd populair

donderdag 05 september 2019

Hoewel de ervaringen van zowel au pairs als gastgezinnen met het au-pairschap overwegend positief zijn, blijkt uit onderzoek dat het naleven van de regelgeving met betrekking tot het au-pairschap niet altijd goed gebeurd. Hoewel de au-pairregeling sinds 1 juli 2015 is aangescherpt en ook de handhaving door de Inspectie SZW is geïntensiveerd, blijft het in de praktijk nog wel eens misgaan. Hoe zit het ook alweer met de au pair? Michelle schreef hierover in Loonzaken 2019, nr. 5.

Normalisering: nationaal en internationaal

donderdag 18 juli 2019

p 1 januari 2020 treedt de Wet Normalisering Rechtspositie Ambtenaren (WNRA) in werking. Voor ambtenaren die vanaf volgend jaar als gevolg van de WNRA werknemer worden, zullen de arbeidsvoorwaarden gelijk blijven. Op het eerste oog verandert er dus niet zoveel, maar een heel nieuwe set van arbeidsrechtelijke regels zal voor hen gelden, waaronder Europese regelgeving. Michelle schreef hierover in Loonzaken 2019, nr. 4.

Welke prijs betaalt de bijklussende werknemer?

donderdag 04 juli 2019

Het is niet ongebruikelijk dat werknemers naast hun reguliere werkzaamheden in privétijd andere activiteiten verrichten. Doorgaans zal de werkgever hiertegen niet zoveel bezwaar hebben, maar wat als de nevenactiviteiten bijvoorbeeld concurrerend zijn aan de bedrijfsactiviteiten van de werkgever, of de nevenactiviteiten tijdens werktijd worden verricht?Marcel schreef hierover in Loonzaken 2019, nr. 4.