Interview met Naomi Giling

'Meedenken met de cliënt'

Binnen Pallas Advocaten heb ik als bijzondere focus de privacyrechtelijke aspecten van het arbeidsrecht. Alhoewel dit een specialisatie is binnen een specialisatie, is het nog steeds een redelijk breed vakgebied.

Denk bijvoorbeeld aan de vervaging van de scheidslijn tussen werk en privé, de zogenaamde privétisering op de werkvloer. Bijvoorbeeld: iemand gebruikt in het weekend drugs en dit beïnvloedt zijn productiviteit op de werkvloer op maandagochtend. Wat kan een werkgever dan doen? En mag een werkgever het e-mail- en internetverkeer van werknemers zomaar monitoren? 

Vragen over personeelsdossiers
Daarnaast kun je ook denken aan vragen op het gebied van personeelsdossiers. Ben je als werkgever verplicht om een werknemer zijn personeelsdossier te laten zien als hij daarom vraagt? Dergelijke vragen op het snijvlak van het arbeidsrecht en het privacyrecht vind ik zeer boeiend. 

Vertrouwensband opbouwen 
Know - Like - Trust is onze tagline. Dat zijn geen loze woorden, wij brengen dit ook in de praktijk. Dat doen we door veel energie te steken in de relatie met onze cliënten. We willen hen goed leren kennen en een vertrouwensband opbouwen. Onze cliënten moeten met ons kunnen sparren als ze een vraag hebben. Zonder dat daar van onze kant gelijk een rekening tegenover staat.

Cliënten informeren over nieuwe wetgeving
Wij gaan regelmatig bij onze cliënten langs. Bijvoorbeeld om te vertellen over nieuwe wetgeving. We zien onze cliënten regelmatig en waardoor we ook horen welke problemen er spelen. Hierop richten wij onze dienstverlening en kunnen wij echt op maat adviseren.

Natuurlijk hebben onze adviezen altijd een juridische lading, maar ze zijn wel zodanig opgesteld dat onze cliënten er goed mee uit de voeten kunnen. Deze manier van werken maakt Pallas anders dan de meeste andere advocatenkantoren.

Creatieve oplossingen bedenken en toegevoegde waarde leveren
Het leuke aan mijn baan vind ik dat het altijd om mensen gaat. Meedenken met de cliënt, je verdiepen in een zaak, kijken wat de mogelijkheden zijn en vervolgens creatieve oplossingen bedenken. Dat maakt het juridische werk zo boeiend en kun je de cliënt toegevoegde waarde leveren.