Interview Sanne van Ruitenbeek

'Onze cliënten moeten op basis van onze adviezen keuzes durven maken'

Bij Pallas Advocaten zijn we gericht op een positief resultaat voor de cliënt. We gaan niet enkel voor de juridische overwinning. Het proces en het effect op andere zaken, zoals reputatie en zakelijke relaties, spelen ook een belangrijke rol bij de adviezen die wij geven en de strategie die wordt uitgezet.

Sparring partner
Wij zijn de sparring partner die in een vroeg stadium door de cliënt bij hun zorgen en belangen wordt betrokken. Wij verplaatsen ons in de situatie waarin de cliënt verkeert, durven advies te geven en ontzorgen. Ik vind het belangrijk om mijn rol als advocaat op deze manier te kunnen invullen en zo echt iets voor iemand te kunnen betekenen.

Huisadvocaat voor arbeidsrecht en medezeggenschapsrecht
Know – Like – Trust, dat zegt alles over onze manier van werken. We hebben met veel cliënten langlopende relaties en zijn in veel gevallen hun huisadvocaat op het gebied van arbeidsrecht en medezeggenschapsrecht. Dat is ook ons streven. Door een langdurige samenwerking leer je elkaar echt goed kennen, hetgeen uiteraard een groot voordeel is bij de advisering.

Oog voor interne en externe verhoudingen
Wat ons onderscheidt van andere kantoren is dat naast de juridische aspecten van een zaak veel oog hebben voor andere belangen, zoals interne en externe verhoudingen. Richting wederpartijen zijn we hard op de inhoud, maar houden we rekening met relaties die er wellicht na afronding van het juridische geschil nog zijn. Wij schuwen nooit een juridische procedure, maar zullen altijd eerst onderzoeken of een schikking kan worden bereikt. De meeste cliënten geven hieraan de voorkeur en dat begrijpen wij heel goed.