Publicaties


 

Wat geldt wanneer onder de WWZ

U bent ongetwijfeld inmiddels redelijk op de hoogte van de veranderingen die door de Wet werk en zekerheid (WWZ) in werking treden. Maar wanneer gaan de maatregelen uit deze wet nou precies in? In welke gevallen geldt nog het oude recht en wanneer bent u gebonden aan de nieuwe wetgeving? Dit artikel zet het overgangsrecht van de belangrijkste maatregelen uit de WWZ voor u op een rijtje.

Gepubliceerd in: HR Rendement 5-2015
Publicatiedatum: 19/05/2015
Gepubliceerd door:

Leeftijdsonderscheid in een sociaal plan

Een sociaal plan kent vaak een seniorenregeling. Bij het opstellen van een sociaal plan hebben werkgevers en werknemersorganisaties vaak behoefte aan het maken van een onderscheid in de regelingen voor jongere werknemers en oudere werknemers. Oudere werknemers kunnen zo op een relatief gunstige manier afvloeien, terwijl mogelijk meer werkgelegenheid voor hun jongere collega’s behouden blijft. Maar is het maken van leeftijdsonderscheid in een sociaal plan wel altijd objectief gerechtvaardigd?

Gepubliceerd in: Loonzaken 2015-2
Publicatiedatum: 31/03/2015
Gepubliceerd door:

Arbeidsconflicten voortaan digitaal

Hoewel uw organisatie waarschijnlijk de fax al lang de deur heeft gewezen, is er een organisatie die hier nog steeds veelvuldig mee werkt: de rechterlijke macht. Toch wil ook de rechterlijke macht flink gaan hervormen. Veel procedures zullen digitaal gaan verlopen. U kunt straks makkelijker stukken digitaal bekijken en digitaal met de rechter communiceren. Hierbij is de start van de e-kantonrechtersprocedure een belangrijke stap.

Gepubliceerd in: HR Rendement 3-2015
Publicatiedatum: 31/03/2015
Gepubliceerd door:

Aansprakelijkheid voor ingeleend personeel

Een werkgever is aansprakelijk voor de schade die een werknemer lijdt in de uitoefening van zijn werkzaamheden indien hij niet aan zijn zorgplicht heeft voldaan. Maar, hoe zit het met aansprakelijkheid voor ingeleend personeel? Hoever reikt deze aansprakelijkheid en in welke arbeidsverhoudingen dient de werkgever hierop bedacht te zijn?

Gepubliceerd in: Loonzaken 2-2015
Publicatiedatum: 01/02/2015
Gepubliceerd door:

De beste behouden bij ontslag

In economisch slechtere tijden is het vaak zoeken naar manieren waarop u zo snel mogelijk afscheid kunt nemen van een deel van het personeel om de kosten te reduceren. Het klinkt u misschien niet onbekend in de oren dat u bepaalde talentvolle werknemers graag wilt behouden, terwijl u van andere personeelsleden liever afscheid neemt. Hoe kunt u bij grote ontslagrondes selecteren op kwaliteit?

Gepubliceerd in: HR Rendement 12-2014
Publicatiedatum: 11/12/2014
Gepubliceerd door: