Publicaties


 

Slim omgaan met tijdelijke contracten. Flexibiliteit ten top door toepassen 7+8+8

Bij het afsluiten van tijdelijke contracten moet u rekening houden met een aantal zaken die anders zijn onder de Wet werk en zekerheid.
De ketenbepaling verandert, u mag geen proeftijd meer instellen bij een kortlopend contract en werknemers krijgen recht op een transitievergoeding bij ontslag. U kunt slim omgaan met tijdelijke contracten door 7+8+8 toe te passen.

Gepubliceerd in: Salaris Rendement 06-2014
Publicatiedatum: 06/06/2014
Gepubliceerd door:

Arbeidsrelatie met uw au pair? Pas op!

Voor de werkrelatie tussen een au pair en een gastgezin bestaat in Nederland geen duidelijk juridisch kader. Het onschuldige karakter van de relatie tussen een au pair en het gastgezin kan in sommige gevallen verschuiven naar een werknemer-werkgeverrelatie, met alle gevolgen van dien.

Gepubliceerd in: Loonzaken 2014 - 4
Publicatiedatum: 20/05/2014
Gepubliceerd door:

Concurrentiebeding vereist maatwerk

Gebruikt u bij indiensttreding van nieuwe werknemers een standaard arbeidsovereenkomst waarin een concurrentiebeding is opgenomen? Als de Wet werk en zekerheid per 1 juli 2014 van kracht wordt, is het concurrentiebeding in tijdelijke contracten niet meer zo vanzelfsprekend. U zult het concurrentiebeding in bepaalde tijdscontracten dan op maat moeten maken.

Gepubliceerd in: Rendement 05-2014
Publicatiedatum: 19/05/2014
Gepubliceerd door:

Een van uw werknemers klapt uit de school

  • Het is de grootste angst van elke organisatie. De media berichten over grootschalige fraude binnen uw organisatie. Een werknemer heeft de publiciteit gezocht.  Behalve de financiële schade krijgt uw  reputatie veen flinke knauw. Wat had u kunnen doen? Naomi Giling van ons kantoor en Marrit Mulder van People Intouch (Provider SpeakUp systeem) schreven er een zeer interessant artikel over in Rendement. Conclusie: zorg er zoveel mogelijk voor dat misstanden eerst intern worden gemeld. 
Gepubliceerd in: Rendement 04-2014
Publicatiedatum: 12/05/2014
Gepubliceerd door:

Buitenlandse werknemer aannemen: hoe zit dat?

U wilt een buitenlandse werknemer aannemen. Wees juridisch voorbereid. Waaraan moet u als werkgever denken? Op de website Legal Dutch zetten twee van onze arbeidsrechtspecialisten de belangrijkste zaken op een rij. Klik door naar het artikel >>

Gepubliceerd in: Legal Dutch
Publicatiedatum: 08/04/2014
Gepubliceerd door: