Publicaties


 

Toezeggingen aan de ondernemingsraad: een man een man, een woord een woord. Of niet?

Heeft u een toezegging gedaan aan de ondernemingsraad van uw bedrijf, dan zult u deze toezegging moeten nakomen. Maar dat wil niet zeggen dat u als ondernemer nooit kan en mag terugkomen op een eerder gedane toezegging. Met name als het bedrijfsbelang tot een andere uitkomst zou leiden. Hoe zit dit precies? 

Gepubliceerd in: OR informatie
Publicatiedatum: 14/03/2014
Gepubliceerd door:

Linken op LinkedIn: een duur grapje

Als een werknemer bij uw organisatie vertrekt, is hij daarna vaak nog voor een bepaalde tijd gebonden aan een relatiebeding. Nu het leven zich steeds meer online afspeelt, komt het meer en meer voor dat werkgevers hun (ex-)werknemers verwijten dat ze dit relatiebeding overtreden via social media. zo lijkt LinkedIn misschien onschuldig, maar wat als u daar ziet dat een ex-werknemer een connectie heeft gemaakt met één van de belangrijkste klanten van uw organisatie?

Gepubliceerd in: HR Rendement 11-2014
Publicatiedatum: 27/01/2014
Gepubliceerd door:

Sociaal plan ook geschikt voor kleinere organisaties

Ook voor kleinere organisaties is het aan te bevelen een sociaal plan op te stellen in geval van een reorganisatie. Een belangrijke reden om dat te doen is om collectief een aanvulling op de WW-uitkering aan te bieden als alternatief voor een vergoeding op basis van de kantonrechtersformule.

Gepubliceerd in: HR Rendement
Publicatiedatum: 03/12/2013
Gepubliceerd door:

Schade verhalen op uw werknemer

Werknemers die schade veroorzaken in de uitvoering van de arbeidsovereenkomst worden in vergaande mate beschermd door de wet. De stelregel is dat de werkgever opdraait voor de schade. Toch biedt de rechtspraak aaknopingspunten schade te verhalen op de werknemer. 

Gepubliceerd in: Loonzaken
Publicatiedatum: 28/11/2013
Gepubliceerd door:

Geen vakantie, wel naar buitenland

Wilt u een werknemer tijdelijk uitzenden naar het buitenland, dan zijn er verschillende constructies mogelijk. De constructie die u kiest, bepaalt hoe het dienstverband van de expat eruit ziet. Vaak veranderen door de uitzending naar het buitenland ook de arbeidsvoorwaarden en is het verstandig om een nieuwe of aanvullende arbeidsovereenkomst sluiten. HR Rendement zet de belangrijkste aandachtspunten voor u op een rijtje.

Gepubliceerd in: HR Rendement 9-2013
Publicatiedatum: 01/09/2013
Gepubliceerd door: