Publicaties


 

When expat contracts in The Netherlands go local

Lawyer Sanne van Ruitenbeek advises expats on how to proceed should their employer propose changing their expat contract into a local contract, which usually means the loss of vital expat benefits.
Read more >>

Gepubliceerd in: Expatica.com
Publicatiedatum: 30/03/2010
Gepubliceerd door:

Concurrentiebeding kan strijden met Mededingingswet

Omdat een concurrentiebeding een verboden mededingingsbeperking kan zijn, kunnen afspraken tussen twee grote advocatenkantoren over de overstap van advocaat en cliënten in strijd zijn met de Mededingingswet.

Gepubliceerd in: Advocatenblad 16-1-2009
Publicatiedatum: 01/01/2009
Gepubliceerd door:

Schade en werknemersaansprakelijkheid

Een werknemer betaalt de belastingaanslagen van zijn werkgever ter verdoezeling van zijn eigen fouten. De rechtbank kwalificeert deze betaling als negatief loon omdat de betaling een schadevergoeding zou zijn. Maar is de werknemer wel aansprakelijk voor de schade?

Gepubliceerd in: Loonzaken 4-2008
Publicatiedatum: 06/05/2008
Gepubliceerd door:

Werkgeversaansprakelijkheid bij psychische schade

Werkgevers hebben de (zorg)plicht om een veilige werkomgeving te creëren voor hun werknemers. De arbeid en werkplek moeten zodanig worden georganiseerd, dat een werknemer is beschermd tegen aan zijn arbeid verbonden veiligheidsrisico’s. Schiet een werkgever hierin tekort, dan is hij in de regel aansprakelijk voor de door de werknemer geleden schade. Deze aansprakelijkheid gaat verder dan arbeidsongevallen en beroepsziekten: de werkgever kan ook aansprakelijk zijn voor psychische schade die het gevolg is van bijvoorbeeld burn-out of seksuele intimidatie. 

Gepubliceerd in: Loonzaken 3-2006
Publicatiedatum: 30/10/2006
Gepubliceerd door:

Uitspraak hof kost bedrijven tonnen

Een werkgever die een boete ontvangt omdat met een bedrijfsauot een snelheidsovertreding is begaan, mag die niet verhalen op de betrokken werknemer. Dit heeft het Gerechtshof in Den Haag op 12 mei 2006 bepaald.

Gepubliceerd in: Het Financieele Dagblad 18-05-2006
Publicatiedatum: 18/05/2006
Gepubliceerd door: