Polish Business Desk

Arbeidsrechtelijk advies in Polen en in Nederland

Polish Business Desk is een service van Pallas Advocaten voor ondernemers en bedrijven op de Nederlandse en de Poolse markt. Door onze specialistische arbeidsrechtkennis, onze jarenlange ervaring en omdat wij onze netwerken zowel in Nederland, als in Polen voor u openstellen, zijn wij de aangewezen partner bij Nederlands/Poolse business aangelegenheden. Zo kunt u bijvoorbeeld met onze hulp sneller en efficiënter een bedrijf opstarten in Nederland of in Polen.

Bent u een Poolse ondernemer die de Nederlandse markt wil betreden? Wij zijn uw zakelijke partner in Nederland. Dankzij ons advies kunt u snel aan de slag met personeel in Nederland. Wij adviseren u over alle soorten werk, ongeacht of u werkt met werknemers, gedetacheerde werknemers, zzp’ers of bestuurders. Wij kunnen u voorzien van de juiste overeenkomsten en assisteren met alle noodzakelijke acties, zoals het opzetten van salarisadministratie, inschrijvingen bij de autoriteiten en eventuele vergunningen.

Zo hebben wij ervaring met het detacheren van uw personeel vanuit Polen, het verplaatsen van bedrijfsactiviteiten, het aannemen (en ontslaan) van directie en bestuurders, het afdichten van werknemersrisico’s. Wij denken graag mee over op maat gemaakte oplossingen die passen bij uw bedrijf.

Dankzij onze nauwe samenwerking met vele gespecialiseerde partners in Nederland en in Polen, kunnen wij een brug slaan tussen beide landen op meerdere zakelijke en juridische gebieden. Door onze jarenlange ervaring kunnen wij ook de risico’s buiten ons rechtsgebied signaleren en – indien nodig – brengen wij u in contact met de juiste gespecialiseerde partij.

Bent u een Nederlandse ondernemer die in Polen zaken wil doen? Wij kunnen u adviseren over het outsourcen of verplaatsen (van een deel) van het werk naar Polen en de consequenties en risico’s hiervan. Wij denken met u mee en adviseren u graag over de juridische constructie die het beste bij uw bedrijf en uw werknemers past.

Samen met onze gespecialiseerde collega’s in Polen kunnen wij ervoor zorgen dat uw Nederlandse contracten aan de Poolse markt en de Poolse regelgeving worden aangepast. Logischerwijs kunnen wij u ook van lokale contracten voorzien, waar nodig.

In samenwerking met Poolse specialisten kunnen wij u van hoogwaardige zakelijke en juridische diensten in Polen voorzien.

Agnieszka Mucko

Agnieszka Mucko (advocaat/arbeidsrechtspecialist) is geboren en gedeeltelijk getogen in Polen. Zij heeft in Nederland rechten gestudeerd en is werkzaam in de internationale arbeidsrechtpraktijk. Agnieszka beheerst zowel de Poolse taal, als de Nederlandse en de Engelse taal vloeiend in woord en geschrift.

Bovendien is Agnieszka de aangewezen persoon om de verschillen tussen de Poolse en de Nederlandse cultuur te helpen overbruggen doordat zij vertrouwd is met beide culturen. Zij stelt graag haar persoonlijke netwerk in Polen en in Nederland voor u open.

Contact

Bent u op zoek naar zakelijke juridische diensten voor uw grensoverschrijdende onderneming? Neem dan gerust contact op met Agnieszka. Zij is benieuwd naar uw verhaal.